puppet

Hyvä ja paha ovat olemassa niin kuin ennenkin. Hyvä on valintakysymys, mutta paha sen sijaan ottaa ihmisen. Kyse on tasapainosta.

mara

Joka päivä syntyy satoja, tuhansia uusia ihmisiä, vaikkei heillä välttämättä ole tulevaisuutta. ”Birthday celebration on teos, jossa pienestä, luolamaisesta aukosta katsoo poika hieman pelokkain ja empivin silmin ihmisiä ja ympäristöä.

teresa

Kuten on hyvää ja pahaa, on myös optimismia ja pessimismiä. Optimismia on ihmisen kekseliäisyys ja luovuus toimia vaikeissakin olosuhteissa. Tulen keksimisestä lähtien on uusia keksintöjä syntynyt. Mutta loppujen lopuksi ihminen ei tarvitse mitään erityistä syytä olla olemassa. Siihen tulisi riittää pelkkä elämänilo.
Sininen ei edusta minulle melankoliaa, blues-soundia. Sillä on mielestäni vakaa ja henkinen sisältö. Ja lisäksi se neutralisoi monia aiheita. Esimerkkinä: ”The full time puppet theater”, jossa perinteiseen japanilaiseen puupiirrokseen viittaavaa pyramidi-sommitelmaa voi tulkita vaikka vallankäytön eri ilmiöiden pohjalta. Löydä lisää Hannu Sillanpään taidetta 28.5.2009