Tilapainen blondi laulaa Esplanadin puistossa. Valokuva © KekeTop

Valokuvanäyttely ”Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Esplanadin puistossa” Vanhan galleriassa maaliskuussa 2013. Vanhan galleria, Vanhan Kahvila, Vanha Ylioppilastalo Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki

Valokuvanäyttelyni ”Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Esplanadin puistossa” kuvasin kesällä 2012 Espan puistossa ja sen ympäristössä. Minulla oli mukanani pokkari ja Madonna täysmaski. Kysyin Helsingin keskustassa tapaamiltani satunnaisilta ihmisiltä josko heillä olisi hetki aikaa osallistua progressiivisen valokuvataideteoksen tekemiseen.

Kuvattaville osallistuminen oli yksinkertaista, vetäistiin vain Madonna täysmaski (kasvot ja peruukki) peittämään oma pää hetkeksi. Seuraavaksi tapahtui kuvattavan välitön Madonna improvisointi kohti kameraa. Valokuvaustekninen sääntö oli että mitään valokuvausteknisiä apuvälineitä ei (kuvausvaloja, lisäsalama, heijastuspinnat, lavastusta etc.) käytetty. Kameraksi sai kelvata pokkari, ei koskaan järjestelmäkamera.

Kerroin kuvattavilleni tuolloin olemassa olevasta pienestä mahdollisuudesta että käytän otettuja kuvia jossakin ”Tilapäinen blondi” valokuvanäyttelyssäni. Noin puolet ihmisistä joilta kysyin halukkuutta antaa minuutti pari ajastaan tähän valokuvaprojektiin vastasi kyllä. Madonnamaski päähän ja muutama kuva pokkarilla, lopuksi kiitos. Pieni otos näistä kohtaamisista kesäisessä Helsingin keskustassa on esillä näyttelyssäni Vanhan galleriassa maaliskuussa 2013.

Tämä ”Tilapäinen blondi” kuvasarja kuuluu osana laajempaan valokuvausprojektiini nimeltään ”Marginaali luisu” jota olen kuvannut vuosien ajan siellä-sun-täällä.

Näyttelyn kuvat on vedostettu tavanomaisesta valokuvanvalmistamisesta poikkeavalla monotypiamenetelmällä Arches 88 taidegrafiikkapaperille.

Valokuvat © KekeTop