Eräänlaisia talopiirustuksia

Pirkko Rantatorikka on tullut tunnetuksi taiteilijana, joka pohtii, tarkastelee, tutkii ympäristöään ja sen ilmiöitä tarkasti, analyyttisesti, kriittisestikin. Sosiaalisen elämisemme vaihtelevat rakenteet kiinnostavat häntä kuvataiteilijana ja ovat usein olleet aiheen antajina teemallisiin lähestymisiin.
EMMAan esille tulevassa uudessa teossarjassaan Mistä kodit tulevat - työnimeltään Eräänlaisia talopiirustuksia hän kommentoi kaupunkisuunnittelua yhdistelemällä ja rinnastamalla muotoutumassa olevaan uuteen kaupunginosaan tätä rakentumisen prosessia ryydittäviä, sitä kommentoivia kuvaelementtejä. Teosten vähitellen kasvava kerroksellisuus toistuu myös taiteilijan maalaustekniikassa. Hän käyttää pigmenttimusteita piirtäen siveltimellä värillisistä viivastoista koostuvia hitaasti väreileviä pintoja saaden aikaan munatemperankaltaisen himmeän värien kokonaisvaikutelman.
 
Teossarjan konkreettisena lähtökohtana oli Rantatorikalle tutuille Myllypuron kallioille ja metsänaukeamille rakentuva uusi suomalaista puukaupunkiperinnettä jatkava asuinalue. Ensimmäisen tätä tulevaa rakennusprosessia kommentoivan valokuvien sarjan Rantatorikka toteutti jo 2003– 2004, ja päätti palata ”kohteeseen” uuden kaupunginosan rakentamisen alettua 2010.

http://www.rantatorikka.com/ - http://www.emma.museum/node/1174

Kuvataiteilija Pirkko Rantatorikka on avannut uuden www taidegallerian osoitteessa http://www.rantatorikka.com

purnu_img_0663

Jään muistokirjoitus tussi kankaalle 190 x 140 cm 2009

Kesäkuun taiteilija on kuvataiteilija Pirkko Rantatorikka 

Pirkko Rantatorikka mukana Marja Kanervon kuratoimassa kesänäyttelyssä Lume, Purnu Orivesi 2009

http://www.rantatorikka.com/

purnu_img_0664

Jään muistokirjoitus tussi kankaalle 190 x 140 cm 2009

Purnu

http://www.rantatorikka.com/ 6.6.2009