uode
Teos: Päivi Lempinen, "3. luode", 2008, akvatinta, pehmeäpohja

Taidegraafikko Päivi Lempisen teosten keskeisenä aiheena on jo vuodesta 1979 lähtien ollut Vanhan Testamentin ja Koraanin vedenpaisumustarina; tuhotulva ja jälleenrakennus.

Taiteilijan kiinnostuksen kohteena ovat olleet erityisesti erilaiset perspektiivijärjestelmät ja aikaperspektiivi. Hän haluaa omien sanojensa mukaan teoksistaan välittyvän sellaisen tunnelman, että ne voisivat tapahtua yhtä hyvin tulevaisuudessa kuin menneisyydessä. Teokset voisivat olla yhtä aikaa ennustuksia kuin perimätietoa.

Päivi Lempinen on työstänyt tulevaan Galleria G:n näyttelyyn värillistä metalligrafiikkaa: pehmeäpohjia, akvatintoja ja kuivaneulateoksia kuparille. Hän käyttää työskentelyssään hyväkseen sattumaa kontrastina hyvin tiukoille ja hallituille muodoille. Sattuman ja kontrollin välinen tietoinen kontrasti työskentelyssä ja toisaalta luonnon ja ihmisen rakentaman ympäristön välinen kontrasti kuvastuvat teosten usein unenomaisissa maisema- ja arkkitehtuurinäkymissä, joissa on viitteitä eri historiallisiin aikakausiin ja rakennuskulttuureihin.

lempinen

Teos: Päivi Lempinen, "5. etelä", 2008, akvatinta, pehmeäpohja

Näyttelyä on tukenut Greta ja William Lehtisen säätiö

Päivi Lempisen kotisivut

Taidegraafikot Päivi Lempisen näyttely

Pieni Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki, puh. 09 700 285 0 I, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.taidegraafikot.fi
avoinna: ti, to, pe 11-17, ke 11-18, la-su 12-16

 7.8.2008